Paavo

Viuruniemessä oli runsaasti asukkaita mukana. Kyläasian lisäksi ulkoiltiin
Liperinsalon kylätalo on valmistunut juuri. Seuraavaksi pohditaan talon käyttöä ja monia mahdollisuuksia
Rikkavedellä puhuttiin valokuidusta, mikä on ollut kierroksen suurimpia teemoja
Varparantaan halutaan uudet tilat päiväkodille. Kontiolahden Pohjoisilla kylillä asuu monen ikäisiä ihmisiä mikä tuo eloa ja väriä koko alueelle.

Paavo-hanke on päättynyt, toiminta jatkuu

Kyläkierroksilla vuonna 2014 tavattiin useita satoja Joensuun seudun asukkaita. Kylät ovat itsensä näköisiä ja kokoisia. Kyläkierroksen pohjilta on suunnitteilla ainakin neljä uutta leader-hanketta, sovittu uusia tapaamisia, tehty tapahtumia, järjestetty kursseja ja etenkin kohdattu, keskusteltu ja kehitetty omaa asuinaluetta.

Leader-hankkeiden haku ei ole vielä käynnistynyt. Edelleen on hyvä aika suunnitella tulevaisuutta ja sitä onko omalla kylällä jotain erityisen tärkeää kehittämisen kohdetta. 

Vasempaan palkkiin päivittyy Paavo iltojen viimeisen tuotokset kevään mittaan, suurin osa sieltä jo löytyykin.

Kiitos kaikille mukana olleille!!

 

 

Yli kolmesataa asukasta osallistunut kevään kierrokselle

Vasemmassa palkista löytyy kyläiltojen tuotokset kunnittain. Kevään kierrokselle on osallistunyt tällä hetkellä 324 asukasta. Illoissa valmistaudutaan yhdessä tulevalle ohjelmakaudelle. Hankehaku muuttuu täysin sähköiseksi, muitakin suuria muutoksia on luvassa. Kierroksen avulla kylillä on hyvät valmiudet hakea hankkeita heti uuden ohjelmakauden käynnistyessä. Isoja ja pieniä hankeideoita on tullut esille kierroksella. Syksyä kohti ideat jalostuvat ja suunnitelmat päivittyvät.

Kylien hyvät ihmiset

Kehittäminen ei ole kertaluontoista, eikä nopeiden voittojen hommaa. Se jatkuu vuodesta toiseen, välillä harppauksin, välillä pienin taka-askelin. Lämpimiä terveisiä kaikille teille jotka käytätte omaa aikaanne ja panostanne yhteiseksi hyväksi. Kun ihminen ajattelee "itseään isompia" asioita ja käyttää tämän positiivisen voimavaran yhteiseksi hyväksi, se luo uskoa meille kaikille. Asiat menevät eteenpäin.

Teemat, jotka kylät nostavat esille ovat kylänsä näköisiä ja kokoisia. Tällä hetkellä yhteisiä teemoja useilla eri kylillä tuntuvat olevan valokuitu, pienimuotoinen kylämatkailu ja yhteisöllisyys. Niitä halutaan ja niiden eteen halutaan tehdä tulevaisuudessa töitä. 

Meitä kaikkia tarvitaan paikalliseen kehittämiseen.

Kyläläiset, nähdään kyläilloissa, siellä yhdistyy yhteinen hyöty ja huvi :)!

Terveisin, Kaisa Kervinen/yhteisökehittäjä, kyläkierroksen pyörteistä

 

MSL:n Joensuun kulttuuriyhdistys
Joensuun paikalliskehittäjät ry
MSL:n Pohjois-Karjalan Aluejärjestö

Kauppakatu 23 b A 8
80100 Joensuu

Yhteyshenkilöt:
Outokumpu, Liperi, Polvijärvi, Kontiolahti:
Yhteisökehittäjä Kaisa Kervinen
p. 045 322 8098, kaisa.kervinen@msl.fi

Joensuun maaseutualueet:
Kyläisännöitsijä Erkki Martikainen
p. 045 325 5765
erkki.martikainen@joenkylat.fi

Keski-Karjala:
Kyläkumppani Marjaana Aarnio
045 8743274